Hit kan du reise på vintercamping

Når kuldegradene kommer, er det mange som lar campingvogn og bobil stå. Det er det ingen grunn til. Det finnes både vogner og campingplasser som er godt tilrettelagt for vintercamping. Kanskje finner du din nye vinterfavoritt i listen under?

 

Å campe på vinterstid krever noe mer planlegging enn å campe på sommeren. Likevel er det mye å hente på å ta med vogn eller bobil på tur også når gradene er blå. Prisene er ofte rimeligere i vinterhalvåret, men best av alt er alle opplevelsene du kan få i vårt langstrakte land i løpet av vinteren. Hva med hundekjøring, randonee, slalåm eller nordlys-safari? Alt dette kan du oppleve om du velger vintercamping. Nedenfor finner du en liste med gode campingplasser som er tilrettelagt for den optimale vinteropplevelsen.

 

Hallingdal Feriepark i Buskerud

Hallingdal feriepark ligger beleilig til mellom Oslo og Bergen. Her kan du finne blant annet egen skøytebane for barna, skiløyper og akebakke. Ål Skisenter ligger kun 10 minutter unna med bil, og har alt fra barnebakker til svart løype. Om det er noen i familien som ikke er overbegeistret for snø og is, finnes det spa og badeland på Pers Hotell en snau halvtime unna. Hallingdal Feriepark har plasser for både campingvogn og bobil.

 

Tubbehaugen Camping i Buskerud

Tubbehaugen camping ligger på Golsfjellet, med topp utsikt. Herfra har du 200 kilometer med velpreppede skiløyper foran deg. Om du ønsker deg litt mer fart, finnes det alpinbakker tilpasset familien på Golsfjellet, og litt mer utfordrende løyper om du kjører 45 minutter til Hemsedal. I Hemsedal er det også mulighet for hundespannkjøring. Både på Gol, i Hemsedal og Valdres er det klatrefelt for isklatring. Tubbehaugen Camping har plasser for både campingvogn og bobil.

 

Karasjok Camping i Finnmark

Det er neppe noen overraskelse at Karasjok Camping også er tilpasset camping om vinteren. Her kan du oppleve turer hvor du får se reinsdyrene på nært hold, scooter-safari på jakt etter nordlyset. I tillegg til dette, har campingplassen utendørs jacuzzi og finsk sauna med vinduer, slik at du kan nyte stjernehimmelen mens du er der. Om du ønsker en matopplevelse litt utenom det vanlige, kan du dessuten bestille reinkjøttmiddag i campingplassens egne grillhytte. På Karasjok Camping finner du plasser til både bobil og campingvogn.

 

Sæteråsen hytter og camping i Hedmark

Sæteråsen i Trysil kan du virkelig oppleve vintercamping. Her kan du blant annet gå på ski, suse nedover alpinbakkene eller dra på kanefart med hest og slede. Campingplassen har egen peisestue og grillplass. For deg som er naturinteressert tilbyr campingplassen elgsafari med egen guide. Sæteråsen hytter og camping tilbyr plasser for både campingvogn og bobil.

 

Seim Camping i Hordaland

Seim Camping ligger på en Seim gård i Røldal som grenser til Hardangervidda nasjonalpark. Røldal er spesielt kjent for gode snøforhold, så her kan du stå på ski fra desember til mai. Røldal skisenter ligger kun ti minutter fra campingplassen. For deg som er opptatt av norsk kultur, finnes den flotte stavkirken i Røldal like ved. På Seim ligger også et gammelt gravfelt fra jernalderen med 12 bevarte gravplasser. På gården finnes en liten utstilling som viser noen av gravfunnene. På Seim Camping er det plass til både campingvogn og bobil.

 

Stranda Feriesenter i Møre og Romsdal

Pluscamp Stranda Feriesenter er virkelig en helårscamping. Her finner du fast avløp og vann til hver eneste campingtomt, samt nyoppusset servicebygg med kjøkken, sanitærfasiliteter og egen barneavdeling. Her kan du oppleve nordvestlandets beste skianlegg, og det går skibuss direkte fra campingplassen. Du kan også oppleve den spektakulære Geirangerfjorden som ikke ligger langt unna. Stranda feriesenter ligger i sentrum av Stranda, som kan tilby det meste du trenger av fasiliteter. Gjester av campingplassen får dessuten rabatterte priser på bading og badstu på Stranda hotell. Pluscamp Stranda Feriesenter passer for både campingvogner og bobiler.

 

Korgen Camping i Nordland

Korgen Camping finner du ved elva Røssåga 37 kilometer sør for Mo i Rana. Dette er en noe enklere campingplass om du camper på vinterstid, da sanitæranlegget kun er åpent i juni, juli og august. De har likevel mye å tilby for deg som er ute etter gode opplevelser på vinterstid. Blant annet kan du oppleve det spektakulære nordlyset, dra på fotturer i vinterlandskapet eller bli med på isfiske. Ønsker du å se nordlyset, er sjansen størst i desember, januar og februar. Korgen camping ligger flott til i nærheten av Okstindan, som er nord Norges høyeste fjell. Her kan du campe med både campingvogn og bobil.

 

Saltstraumen Camping i Nordland

Pluscamp Saltstraumen Camping ligger i Saltstraumen i Bodø, og kan by på noe av landets råeste natur med verdens sterkeste tidevannsstrøm. I nærheten finnes det massevis av turløyper, som du kan nyte både på ski og til fots. For deg som liker toppturer, er dette en flott destinasjon. Skulle du ønske deg mer urbane opplevelser er Bodø sentrum kun 40 minutter unna, og kan tilby både butikker og cafeer, men også Luftfartsmuseet med sine spennende utstillinger. Saltstraumen camping tilbyr plasser for både campingvogn og bobil.

 

Lygna Camp i Oppland

Lygna Camp på Gran ligger flott til, kun en drøy time fra Oslo. Her finner du noen av landets flotteste skiløyper, og er virkelig et Eldorado for deg som liker å gå på langrenn. Nærheten til Oslo gjør dette til et yndet mål for mange tilreisende som ønsker å finne snø uten å reise alt for langt. På Lygna er du ikke langt unna Gran sentrum, som kan by på både shopping og et par restauranter. Lygna Camp er tilrettelagt for både campingvogner og bobiler.

 

Lillehammer Turistsenter i Oppland

Lillehammer Turistsenter Camping tilbyr vintercamping sentralt i Lillehammer. OL-byen Lillehammer er en fantastisk vinterdestinasjon.
Milevis med skiløyper og noen av landets beste alpinbakker. Hafjell og Sjusjøen ligger 20 minutter fra campingen. Kvitfjell når du på 40 minutter. Sett vognen på Lillehammer Turistsenter Camping og alt dette ligger kun noen bilminutter unna. For deg som ikke ønsker å bruke all din tid med ski på beina, har Lillehammer sentrum mye å by på av både shopping og caféliv, men også kino og museum. Lillehammer Turistsenter passer for både campingvogn og bobil.