Slik kan du enkelt feire jul på camping

Har du allerede fulgt tipsene til hvordan du kan gjøre campingvognen vinterklar, men lurer på hvordan du kan gjøre det lille ekstra for å komme i mål til jul? Her får du noen tips og triks til hvordan du kan få en like magisk jul i campingvogn eller bobil som hjemme eller på hytta.

For de fleste av oss er juletiden forbundet med tradisjoner, og mange tenker nok at ting ikke blir like bra om det ikke blir gjort i år som i fjor. Dette trenger ikke nødvendigvis være en sannhet. For det er de som våger å bryte tradisjonsmønsteret som kanskje får muligheten til å oppleve en enda bedre jul enn de som har vært tidligere. Kan du for eksempel tenke deg noe mer magisk enn å våkne opp til nysnø og ferske skispor? Å bruke tiden sammen med de du bryr deg mest om fremfor å vaske huset med grønnsåpe fra topp til tå? For det er ikke til å komme fra at en campingvogn eller bobil har langt færre kvadratmeter å både vaske og pynte til jul – da kan du heller bruke tiden på koselige vinteraktiviteter, sammen med familie eller bare nyte julefreden.

 

Like god julemat med forberedelser

Til tross for at en vogn eller bobil lett kan gjøres klar til jul med litt ekstra pynt og en grundig julevask, er det for mange essensielt å få til den tradisjonsrike julematen. Og det er vel ikke så lett på et campingkjøkken, eller? Sannheten er at om man legger ned litt tid på forberedelser før avreise, kan maten bli like god som hjemme. Ribben kan for eksempel dampes og forstekes, potetene kan du kjøpe ferdig skrelt og kokt, pinnekjøttet kan lages i forveien, og varmes opp over vannbad i ovnen på julaften. Det meste av tilbehør som surkål, ribbesaus, rotmos og så videre finnes også å få kjøpt ferdig av god kvalitet. Og med maten i boks, bør alt være lagt til rette for at julekvelden kan bli minst like bra som om du hadde feiret den hjemme.

 

Små trær gir også julestemning

For deg som er vant til store flotte juletrær, vil det antakelig ikke bli helt det samme i en campingvogn som i storstua, men julestemning kan du klare å få til selv med litt mindre varianter. De fleste store varehus slik som Jula, Clas Ohlsson og Europris selger små trær som kan passe selv der det er trangt om plassen. Noen av de kan du til og med få ferdig pyntet. Best av alt er at det ikke blir fullt av barnåler. Om du savner lukten av granbar, kan du for eksempel henge opp en liten krans over døra, eller rett og slett benytte deg av duftlys eller duftpinner med lukt av gran. Om tipsene over ikke overbeviser deg om at du kan få en fullverdig julefeiring på campingplassen, kan kanskje listen under hjelpe deg enda et stykke på vei?

  1. Ta med deg favorittpynten din hjemmefra og dekorer slik du ville gjort hjemme.
  2. Spør om noen av naboene kan komme på besøk som julenisse i løpet av kvelden. Om dere bytter på, blir sjansen mindre for at noen oppdages.
  3. Velg en campingplass som har aktiviteter i løpet av jula, slik som for eksempel Lygna Camp
  4. Pynt plassen ute med lysslynger. Det finnes flere typer som er batteridrevet.
  5. Ta med favorittfilmene dine. Om du ikke har tilgang til TV, kan det meste lastes ned på telefon, nettbrett eller PC.
  6. Bestem deg for å etablere minst en ny tradisjon dere kan ta med dere på campingplassen. For eksempel kan det være en aktivitet dere gjør i løpet av jula, en ny matrett eller noe helt annet.

 

Vi ønsker deg en riktig god jul, uansett hvor den blir feiret!