Hit kan du reise på camping i de sveitsiske alper

Har du drømt om å suse ned bakkene i de sveitsiske alpene? Hvorfor la det bli med drømmen? Både veiene, stoppestedene og campingplassene er flotte, og du kan velge mellom alt fra enkel standard til såkalt ”glamping”. Her får du en liste med ulike campingplasser som kan være verdt et besøk om destinasjonen er de sveitsiske alper.

 

Camping Gravatscha – Samedan

Camping Gravatscha ligger i den pittoreske byen Samedan som ligger mellom 1648 og 4049 meter over havet. Samedan har mye å tilby turister. Her finnes det en rekke muligheter for fotturer og skiturer, men også spa og avslapping. Ikke minst finner du det berømte skiområdet Engadin som perfekt for deg som ønsker å gå langrenn. Her kan du teste deg selv i langløpet La Diagonela på 65 kilometer, som er en slags sveitsisk bror til Birkebeinerrennet. For den som ikke ønsker å slite seg totalt ut på ferie, vil Samedan mineralbad og spa passe perfekt. Det er ikke uten grunn at det kalles å bade mellom himmel og jord. Camping Gravatscha tilbyr plasser til campingvogner og bobiler, men har også relativt nye hytter til utleie for den som ønsker litt mer plass.

 

Alpine Camping Samnaun - Samnaun

Alpine Camping Samnaun ligger som navnet tilsier i byen Samnaun. Den lille byen grenser til Tirol i Østerrike og skiparadiset Engadin. Samnaun er kjent for sine flotte skiløyper, men også for å ha den høyest liggende handlegaten i Europa og for sin tollfire shopping. I byen finner du skøytebane, svømmehaller og ulike spa- og massasjesteder. Rett i nærheten finner du dessuten ”smuglerruten” mellom den tyrolske byen Ischgl og Samnaun som tidligere ble benyttet til å smugle tobakk, nylonstrømper og kaffe fra Østerrike til Sveits. I dag er det derimot et yndet skiparadis med alt fra løyper som passer nybegynnere, til de bratteste stup for ekstremsportentusiasten. Alpine Camping Samnaun tilbyr både hytteutleie og plasser for bobil og campingvogn.

 

Camping Pradafenz – Churwalden

Camping Pradafenz ligger i den lille byen Churwalden, ikke langt unna Chur. Her er du midten av turistområdet Arosa Lenzerheide. Lenzerheide skipark er i umiddelbar nærhet, slik at du kun er en heistur unna flotte alpinbakker. Faktisk starter heistrekket rett på campingen. Rett på campingen finner du også den lengste helårsåpne kjelkebakken i Europa, Pradaschier. Den har en lengde på 3100 meter fordelt på en høyde på 480 meter. Med både svømmebasseng og tennisbaner bare 300 meter unna, finne sdet altså morsomme aktiviteter for hele familien rett i nærheten.

Litt spesielt med denne campingplassen er dog at de ikke tar imot nye gjester på søndager og helligdager. Planlegger du ankomst på en rød dag, anbefales det derfor å ta et ekstra stopp før du ankommer Churwalden. Ellers finner du det du trenger av fasiliteter for en komfortabel campingferie. Her finnes plasser til både bobiler og campingvogner, men ønsker du et opphold på vinterstid må plassen bestilles på forhånd.